onsdag 18 april 2012

Miljonär???


Detta är ett av tidningen Buffés testlagarrecept.

Cannelloni Arrabbiata

  • 1 förp färska lasangeplattor (à 200 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 krm chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserverade
  • 400 g fryst, tinad bladspenat
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
    Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  2. Fräs paprikan i olja i en kastrull tillsammans med chiliflakes och timjan. Tillsätt tomaterna. Krydda med 2/3 av saltet och 2/3 av pepparn. Låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda med ricottan. Krydda med resterande salt och peppar.
  4. Täck bottnen på en form (ca 20 x 30 cm, för 4 port) med hälften av tomatsåsen.
  5. Fyll lasagneplattorna med spenatsmet och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i formen.
  6. Täck med resten av tomatsåsen och riven mozzarella. Ställ mitt i ugnen 20–25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.


... och idag låg detta brev i lådan jippi!
Vill ni va med och skrapa?
Skrap, skrap... ingen vinst.
Skrap, skrap...ingen vinst.
Skrap, skrap...25 kr.
Skrap,skrap...ingen vinst.
25 spänn alltid något. Kommer köpa en ny lott och hoppas på mer tur.

...Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar