fredag 18 maj 2012

Rabarbertider




Här har det bakats på raberber idag och mumsigt blev det också. Prova gärna.
Möriga rabarber mazariner med kokstäcke.
ca 20st

150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 msk kallt vatten

Blanda samman ingredienserna till en mördeg. Låt den vila övertäckt i kylen ca 30 min.

Blanda ihop fyllning 1
4 dl finskuren rabarber
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl

Blanda ihop fyllning 2
50 g smör
11/2 dl socker
1 ägg
2 dl kokosflingor

Tryck ut mördegen i små folieformar
Lägg i rabarberfyllningen
Toppa över med kokosfyllningen.
Grädda i ugnen på 175-200 grader.
Gott tillsammans med en glassklick

Lycka till!

...Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar