onsdag 22 februari 2012

Hemmagjorda Rågbullar


Dessa bullar hinner aldrig in i frysen.
 

Recept på 20 stycken rågbullar:
4 dl mjölk
1 dl vatten
50 gram magarin
1paket jäst (för söta degar)
½ dl ljussirap
1 tsk salt
ca 1liter rågsiktsmjöl
½ dl linfrön
3-4dl vetemjöl

1. Värm mjölken och vattnet till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över
mjölken och vattnet och rör om till jästen löst sig.
 Klicka i matfettet och tillsätt sirap och salt.
3.Tillsätt mjölet och linfröna. Spara 1 dl vetemjöl till utbakning
4. Arbeta degen kraftigt ca 6 minuter förhand.
Eller till den släpper degbunken. 
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 40minuter.
5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
 Dela degen i 20 delar och forma dem till runda bullar
6. Lägg brödet på bakplåtspapperklädda plåtar.
7. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
8. Grädda brödet i ugnen ca 10 minuter.
9. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar