söndag 27 maj 2012

Mammornas dag





Först måste jag säga ett stort grattis till sveriges seger igår. Loreen du var helt fantastisk som lyckades. Grattis också till de som skrev texten och musiken till denna toppenlåt. Ja sen måste ju alla toppen mammor ha stort grattis på sin egna dag. Jag har varit hos min mamma och där passade jag på att ta dessa foton. Koppen fick hon en morsdag av mig när jag var riktigt liten.

... Ulrika

måndag 21 maj 2012

Bytesrätt eller?






Jag brukar inte köpa något utan att ha känt och klämt, tittat och provat innan jag betalar. Men när vi bor så pass långt ifrån storstan som jag och mina döttrar som gärna vill va trendiga och önskar sig det som är hetast på klädfronten gör. Så lyckades de övertala mig att i alla fall få prova att handla via nätet. Ja nu är det gjort och guuuuud va de har väntat på detta paket som äntligen kom idag. Hur blev då resultatet? Ja till dottern den äldre helt ok fast den yngre lär nog inte växa i dem  denna sommaren.

...Ulrika

fredag 18 maj 2012

Rabarbertider




Här har det bakats på raberber idag och mumsigt blev det också. Prova gärna.
Möriga rabarber mazariner med kokstäcke.
ca 20st

150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 msk kallt vatten

Blanda samman ingredienserna till en mördeg. Låt den vila övertäckt i kylen ca 30 min.

Blanda ihop fyllning 1
4 dl finskuren rabarber
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl

Blanda ihop fyllning 2
50 g smör
11/2 dl socker
1 ägg
2 dl kokosflingor

Tryck ut mördegen i små folieformar
Lägg i rabarberfyllningen
Toppa över med kokosfyllningen.
Grädda i ugnen på 175-200 grader.
Gott tillsammans med en glassklick

Lycka till!

...Ulrika

torsdag 17 maj 2012

Ledig dag fast fullt upp





Här har det gått åt många liter vatten och stor elförbrukning. Ja en sådan här dag har det tvättats och linan ute har haft fladdrande lakan. I solen har det varit riktigt varmt men eftersom det kom lite smått med droppar uppifrån blev det en del spring ut och in för att få allt torrt.
Strykjärnet åker fram i morgon för nu ska jag iväg på en liten kväll med syrrorna och vi har tänkt vara riktigt kreativa.

...Ulrika

tisdag 15 maj 2012

Helgens motionspass




Har genomgått mitt tredje Göteborgsvarv i helgen. Ja jag springer ju inte med nummerlapp på bröstkorgen utan följer med som moraliskt stöd och jagar runt på gator och torgs alla butiker. Fast lyckas aldrig stanna i varje liten affär så pass länge att jag hinner få med mig några kassar hem.
Jag tycker jag borde fått en liten silvermedalj i alla fall.

...Ulrika

måndag 7 maj 2012

Vårens känslor




Jag vet ju så väl att inte alla har samma möjlighet att kunna vara ute och njuta av årets härliga vårdagar som faktiskt jag gör både vid ledighet och på jobbet. Så kära läsare passa på att titta lite extra här på mina foton. Och har ni en stund över hur liten den än är så gå ut, titta er omkring, sätt upp näsan mot solen och ladda kropp och själ med en dos D-vitaminer.

...Ulrika

tisdag 1 maj 2012

Säkrast att vara säker








Extra söndagar som den här skulle sitta fint lite oftare. Ledig dag då jag kunnat ha ytterdörren på glänt och gå in och ut.  Är man född i stjärntecknet tvillingarna så kan man ju ibland verka lite schizofren. Jag har svårt att bestämma mig eller rättare sagt jag bestämmer mig och är tvärsäker men i nästa stund byter jag åsikt och känner mig lika säker igen. Det är liksom så jag pyntar runt här på min lilla tomt. Jag gillar att pyssla  och göra som små grupparrangemang. Krukorna som stått på trappan blev flyttade till husknuten. Jag var helt nöjd som de var innan men nu blev det ännu bättre.
........mmmhhh, jag kanske flyttar tillbaka dem på trappan igen.

...Ulrika